Prima reteta pe care vreau sa v-o impartasesc este cea de cartofi gratinati. Imi doresc de mult timp sa fac aceasta reteta dar abia acum am gasit una care sa imi placa sa o fac.
Ingrediente:
un kg cartofi
3 oua
200 ml smantana
200 ml lapte
400 g cascaval
un cubulet de unt
o lingurita rozmarin
sare si piper
Mod de preparare:
Spalam bine cartofii si ii fierbem intregi aproximativ 20-30
minute. Cartofii trebuie sa fie fierti doar pe jumatate, pentru ca acestia vor
fierbe in sos mai tarziu, atunci cand vor fi introdusi la cuptor.
Preparam un sos din smantana, lapte, ouale intregi, 2/3 din
cantitatea de cascaval si condimentele.
Dupa ce au fiert cartofii, ii scurgem bine de apa si ii
lasam sa se raceasca. Apoi ii taiem rondele.
Ungem cu unt un vas termorezistent si asezam pe fundul
acestuia un strat de rondele de cartofi. Peste cartofi se pune amestecul cu
cascaval. Asezam celelalte straturi alternative, pana terminam ingredientele, astfel
incat sa terminam cu cartofi, peste care se pune restul de cascaval uniform pe
toata suprafata.
Pornim cuptorul si introducem vasul cu cartofi in momentul
in care acesta s-a incins bine. Tinem cartofii la cuptor aproximativ 25-40
minute, la foc mediu, pana cand acestia se rumenesc frumos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu