26 iulie 2012

Cartofi gratinati

Prima reteta pe care vreau sa v-o impartasesc este cea de cartofi gratinati. Imi doresc de mult timp sa fac aceasta reteta dar abia acum am gasit una care sa imi placa sa o fac.


Ingrediente:

un kg cartofi
3 oua
200 ml smantana
200 ml lapte
400 g cascaval
un cubulet de unt
o lingurita rozmarin
sare si piper

Mod de preparare:

Spalam bine cartofii si ii fierbem intregi aproximativ 20-30 minute. Cartofii trebuie sa fie fierti doar pe jumatate, pentru ca acestia vor fierbe in sos mai tarziu, atunci cand vor fi introdusi la cuptor.
Preparam un sos din smantana, lapte, ouale intregi, 2/3 din cantitatea de cascaval si condimentele.
Dupa ce au fiert cartofii, ii scurgem bine de apa si ii lasam sa se raceasca. Apoi ii taiem rondele.
Ungem cu unt un vas termorezistent si asezam pe fundul acestuia un strat de rondele de cartofi. Peste cartofi se pune amestecul cu cascaval. Asezam celelalte straturi alternative, pana terminam ingredientele, astfel incat sa terminam cu cartofi, peste care se pune restul de cascaval uniform pe toata suprafata.
Pornim cuptorul si introducem vasul cu cartofi in momentul in care acesta s-a incins bine. Tinem cartofii la cuptor aproximativ 25-40 minute, la foc mediu, pana cand acestia se rumenesc frumos. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu